slideshow 1

Vakáció – már a hétvégén

Pénteken nyitja meg kapuit a Vakáció kiállítás a Bujtosi Szabadidõ Csarnokban. A külföldi díszvendég a 2007-es évben Románia lesz.

Családi és ifjúsági szervezett utaztatás a testvérvárosi kapcsolatok keretében címmel turisztikai szakmai fórumot szerveznek a VAKÁCIÓ 12. Nemzetközi Idegenforgalmi, Utazási, Szabadidõ Kiállítás és Vásár kísérõ programjaként.
Március kilencedikén, pénteken délután három órakor veszi kezdetét a szakmai fórum, amelyre idén meghívást kaptak a külföldrõl érkezõ szakértõk is. A fórumra Nagybányáról, Máramarosszigetrõl, Szatmárnémetibõl, Eperjesrõl, Rzeszóvból és Kajaaniból várnak idegenforgalmi szakembereket, melléjük pedig a helyi turisztikai élet képviselõi társulnak.
Szó lesz Nyíregyháza idegenforgalmi elképzeléseirõl, de bemutatkozhatnak a beutazást szervezõ irodák, és a konkrét programcsomag ajánlatokat is prezentálhatják.

Március 10-én szombaton a külföldi vendégek részére study tourt szervez a Polgármesteri Hivatal és az Idegenforgalmi Vállalkozói Klub, amelynek keretében a buszos városnézés után a vendégek  megtekinthetik Sóstógyógyfürdõt és nevezetességeit; a Múzeumfalut, az Állatparkot, az Aquarius Élményfürdõt.

A kiállítás színvonalát mutatja, hogy nemcsak a keleti szomszédaink képviseltetik magukat szépszámmal a 12. Vakáción, hanem Európa és a világ több helyszínérõl érkeznek kiállítók.

Érdemes kilátogatni

Azoknak is érdemes a hétvégén a Bujtosiba látogatniuk, akik Magyarországra kíváncsiak, hisz a Magyar Turizmus Rt. közremûködésével hazánk majd’ valamennyi régiója bemutatkozik. A népszerû wellnes szolgáltatások mellett a családos utazásokat épp úgy megtalálhatják az érdeklõdök, mint azok, akik az adrenalin szintet elemû extrém ajánlatokat keresik.
A természetjárás, valamint a kerékpáros- és lovas turizmus is fõszerepet kap a hétvégén, nem véletlenül, hisz a 2007-es évet a Magyar Turizmus Rt a Zöld Turizmus évének nyilvánította.

A VAKÁCIÓ 12. Nemzetközi Idegenforgalmi, Utazási, Szabadidõ Kiállítás és Vásár a Bujtosi Szabadidõ Csarnokban tekinthetõ meg március 9. és 11. között. A pénteki napon 13:00 és18:00 óra között, míg szombaton és vasárnap 10-tõl este hatig látogathatják a programot az érdeklõdõk.

(ej)

 


 

2016, Nyiregyhaza