slideshow 1

A tudományt ünnepeltük az egyetemen

November 12-én, az intézmény Nagyelőadó termében ünnepi konferenciával kezdődött a Magyar Tudomány Ünnepének rendezvénysorozata a Nyíregyházi Egyetemen. Prof. dr. Simon László, az intézmény Tudományos Tanácsának köszöntőjét követően, dr. Kovács Zoltán, az intézmény általános rektorhelyettese köszöntötte a jelenlévőket, aki az innováció, a tudományos eredmények publikálásának fontosságára hívta fel a figyelmet, emlékeztetett, hogy a Nyíregyházi Egyetem kutatási eredményeinek a régió gazdaságát, szellemi és kulturális életének gazdagítását kell szolgálniuk. Fontos, hogy minél több fiatal oktatót, kutatót be tudjanak vonni a szakmai munkába, hogy bekerülhessenek a hazai és a nemzetközi tudományos élet vérkeringésébe, erősítve ezzel saját és intézményük hírnevét.

 

Az eseményen bemutatták a Nyíregyházi Egyetem Acta Academiae Nyiregyhaziensis című tudományos periodikum most megjelent kötetét, melyben idén 20 egyetemi szerző munkája olvasható. Az ünnepségen kulturális műsort adtak a Zenei Intézet hallgatói és oktatói, ezt követően tudományos elismeréseket adtak át. A „Tudományért–Művészetért” kitüntetés senior díjában részesült Dr. Karádi Zsolt, a Nyelv- és Irodalomtudományi Intézet főiskolai tanára, valamint Dr. Kovács Zoltán, a Matematika és Informatika Intézet főiskolai tanára. Az elismerés ún. junior fokozatát vehette át Makszim Györgyné Dr. Nagy Tímea, a Gazdálkodástudományi Intézet főiskolai tanársegédje.

 

A kitüntetettek előadását követően, plenáris előadást tartott Sebők Katalin, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökhelyettese Az egyetemek szerepe a megújuló innovációs ökoszisztémában címmel. A tudomány ünnepének intézményi programjai az egyes intézetek konferenciáival, programjaival folytatódnak a következő napokban. Az eseménysorozat honlapja: www.nye.hu/mtu oldalon elérhető.

 


 

2016, Nyiregyhaza