slideshow 1

Az egyetem is támogatja a II. Tisza Challenge-et

Augusztus 7-én, szombaton tartják a II. Tiszai Challenge rendezvényt, amely egy 10 kilométeres úszóverseny a Tisza gávavencsellői szakaszánál. A szervezők számára fontos, hogy a verseny egy jó hangulatú élményúszás legyen, a kilátogatók számára pedig egész napos fesztiválos programmal készülnek. A tíz kilométeres úszóverseny mellett egész napos fesztiváli programokkal is várják a kilátogató indulókat, valamint a szurkolókat és a szórakozni vágyó családokat. A nevezők jelentős része nyíregyházi, azonban még a határon túlról is érkeznek majd úszók a megmérettetésre - tudtuk meg a Nyíregyházi Egyetemen tartott sajtótájékoztatón. Az eseményen az egyetem hallgatói is részt vesznek szervezőként, illetve a felsőoktatási intézmény szakemberei is segítik a program szervezőit.

Az eseményen az egyetem vezetése és Gávavencsellő polgármestere együttműködési megállapodást is aláírt.

„Egy fesztiválos hangulatú rendezvényt fogunk lebonyolítani, sztárvendégekkel, a Boney M. lesz a fellépő, majd azt egy hajnalig tartó retró parti követi. Ehhez várjuk azokat a 40–50 pluszos résztvevőket, akik a retróért vannak oda. Maga az úszás pedig egy olyan élményúszás legyen, amely ne a versenyről szóljon, a biztosítást is úgy rakjuk össze, hogy ha lehet, akkor egy bolyban ússzon a csapat, és a vízi mentők is jobban átlássák az úszókat.” Napközben a versenyzők és a szurkolók mellett a gyerekekre is készülnek különböző családi programokkal. A kezdeményezés mellé állt a Nyíregyházi Egyetem is, amelynek különböző rendezvények szervezésével kapcsolatban együttműködési megállapodása is van a gávavencsellői önkormányzattal.

„Ez nagyon pozitív a számunkra, hiszen a Testnevelés és Sporttudományi Intézet, valamint a Gazdálkodástudományi Intézet hallgatói szakmai gyakorlatként részt vehetnek magában a szervezésben, illetve résztvevőként is indulnak ezen a rendezvényen. Az által, hogy mi is megjelenünk, szeretnénk népszerűsíteni a Nyíregyházi Egyetemen folyó munkát, nem titkolt szándékkal, hogy a beiskolázásunkat növelni tudjuk” – erről már Vassné prof. dr. habil. Figula Erika, a Nyíregyházi Egyetem rektora beszélt.

Az esemény részleteiről a program honlapján tájékozódhatnak a résztvevők.

 


 

2016, Nyiregyhaza