slideshow 1

Térítésmentes érettségi vizsga-elõkészítõt rendeznek

Minden érettségire készülõ diáknak érdemes mérlegre tennie tudását, mielõtt beadja felsõoktatási jelentkezését. A Felvételi Információs Szolgálat (FISZ) és a Kétszintû Érettségi Akadémia együttmûködésében január 20-21-én térítésmentes érettségi vizsga-elõkészítõ hétvége, január 27-én pedig Nyilvános Próbaérettségi Vizsganap lesz a fõvárosban.

A térítésmentes elõkészítõn tantárgyanként 4 órás érettségi feladatsor analízissel ismerhetik meg a diákok a javítótanárok által elvárt megoldási meneteket és az érettségi típusfeladatait. Az elõkészítõ órákat a középiskolai tankönyvek szerzõi, a Kétszintû Érettségi Akadémia államilag elismert képzéseinek vezetõ tanárai és szakmai lektorai tartják. Az ezt követõ próbaérettségi vizsganap lényege, hogy valós körülmények (helyszín, felügyelõtanárok, rendelkezésre álló idõ) között mérettetnek meg a diákok. Így a kijavított, kiértékelt feladatsorokon keresztül minden résztvevõ visszajelzést kaphat arról, hogy a felkészülés során mire kell még hangsúlyt fektetnie, amely egyúttal támpontul szolgál az érettségi szintjének kiválasztásában is.

Írásbeli vizsgára írásban kell készülni

A Kétszintû Érettségi Akadémia vezetõi felhívják a figyelmet: tévhit, hogy az írásbeli érettségi vizsgára érettségi témakörök kidolgozásán és felmondásán keresztül vezet az út. Az írásbeli vizsgára kizárólag írásban kell készülni, mégpedig próbaérettségi tesztsorok kitöltésével. A lektorált próbaérettségi feladatsorok kitöltésére pedig a középiskolában sokszor nincsen idõ. A vizsga-elõkészítõ így nem a középiskolai tanulmányok helyett van, hiszen nem azt ismétli, hanem a felkészítést az érettségi vizsgákhoz igazítja. A célorientált felkészítés eredményességét igazolja, hogy az elsõ helyen megjelölt felsõoktatási intézményben a  Kétszintû Érettségi Akadémia hallgatóinak 76 százaléka kezdhette meg tanulmányait.

A januári rendezvények célja, hogy mindenki számára elérhetõvé váljanak a leghatékonyabb felkészülési módszerek, és mindenki eldönthesse emelt- vagy középszintû érettségit érdemes-e választania. A térítésmentes vizsga-elõkészítõ hétvégérõl és a próbaérettségi vizsganapról bõvebb információ a www.fisz.hu oldalon kapható.

 

 


 

2016, Nyiregyhaza