slideshow 1

Októberi Tanítsunk Magyarországért élménynap

A Tanítsunk Magyarországért program idén is folytatja a vállalati mentorprogramját, amelyhez a nyíregyházi Kölcsey Televízió is csatlakozott, hiszen nagyon fontos, hogy a 7. és 8. osztályos gyerekek a tehetségüknek, érdeklődésüknek megfelelően megismerjék a szakmák, hivatások rejtelmeit, amit igazán csak munka közben, a kulisszák mögé betekintve tudnak megízlelni. Ezen látogatások által a kistelepülések gyermekei is személyes élményekhez jutnak, tapasztalatot szereznek.

2021. október 19-én a sényői iskolásoknak nyílt erre lehetőségük. Iván Aurél, a Kölcsey TV szerkesztője a televíziózás szakmai részleteivel, a stúdiómunkákkal ismertette meg a kis vendégeket. A híradózás és hírolvasás világába is betekintést nyerhettek, többen is kipróbálták a súgógép használatát Kovács Kriszta hírolvasó közreműködésével. 

A mentorhallgatóknak kiemelt céljuk, hogy folyamatosan tartsák a kapcsolatot mentoráltjaikkal, segítsék őket a pályaválasztásban, élményszerzésben, ezért a Nyíregyházi Egyetem szervezésében első alkalommal került megrendezésre „Érdekes fizika” címmel Dr. Beszeda Imre tanárúr látványos hangtani és elektromosságtani bemutatója. Nagy örömünkre 80 Tanítsunk Magyarországért programba bevont gyerek is érdeklődött a fizika kísérletek iránt - adott tájékoztatást Dr. Baracsi Ágnes, TM-koordinátor és Nyilas Orsolya, TM-oktató.

A nap a Tuzson János botanikuskert látogatásával ért véget. Ezúttal is köszönjük Dr. Csabai Juditnak, a botanikuskert vezetőjének, hogy a TM program résztvevőinek lehetővé tette, hogy egy kellemes őszi sétát tegyenek a kert színpompás fái között.

 


 

2016, Nyiregyhaza