slideshow 1

Rektorválasztás lesz Nyíregyházán

Január végéig lehetett benyújtani a pályázatokat a Nyíregyházi Fõiskola vezetõ posztjára. Az oktatási és kulturális miniszter a Nyíregyházi Fõiskola rektori tisztségének betöltésére pályázatot hirdetett meg, mivel Dr. Balogh Árpád rektor megbízatása 2007. június 30-án lejár.

A pályázóval szemben támasztott három legfontosabb követelmény a fõiskolai tanári kinevezés, a tudományos fokozat és a többéves vezetõi gyakorlat. A pályázatokat január végéig lehetett benyújtani, ezt hatan tették meg, betûrendben haladva: Dr. Becskeházi Attila ügyvezetõ igazgató, Dr. Fülöp Mihály egyetemi magántanár, Dr. Galó Miklós általános rektorhelyettes, Dr. Hajnal Béla fõiskolai tanár, Dr. Jánosi Zoltán kari fõigazgató és Dr. Láczay Magdolna kari fõigazgató.

A döntést megelõzõen március 27-én 14 órától a fõiskola dolgozói, hallgatói részére fórumot szerveznek, ahol az érdeklõdõk kérdéseket tehetnek fel a pályázóknak.

A fõiskola Szenátusa április 3-ai ülésén titkos szavazással választja meg a fõiskola rektorát, aki július 1-jén veszi át az intézmény vezetését.

- Bíró Zsolt -

 


 

2016, Nyiregyhaza