slideshow 1

Nyíregyházi Óvodapedagógusok Őszi Akadémiája – Konferenciát tartottak az egyetemen

Fenntarthatóság, egészséges életmód, testi-lelki egészség - ezzel a címmel tartottak ma óvodapedagógiai konferenciát a Nyíregyházi Egyetemen a Nyíregyházi Óvodapedagógusok Őszi Akadémiájának keretében.

A rendezvényen köszöntőt mondott többek között Vassné dr. habil. Figula Erika, az egyetem rektora, és Nyíregyháza alpolgármestere, Jászai Menyhért is, majd több szakmai előadást tartottak. Többek között az óvodás gyermek agyi érési folyamatairól és a nyíregyházi óvoda-fejlesztésekről is hallhattak a résztvevők.

A szakmai eseményen elhangzott: a területen dolgozók nyitottak ezen témák iránt, ami szükséges is ahhoz, hogy a gyerekek már ilyen fiatal korban halljanak ezekről.
Előadást tartott Dr. Kiss Ferenc főiskolai tanár, Nyíregyházi Egyetem Fenntarthatóságra nevelés az óvodában; Dr. Krizsai Anita, Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális és Köznevelési osztályosztályvezetője Az egészséges életmódot támogató fejlesztések a nyíregyházi óvodákban; Dr. Páli Judit egyetemi docens (Károli Gáspár Egyetem) Az óvodás gyermek agyi érési folyamatai; Dr. Bagdy Emőke egyetemi tanár (Károli Gáspár Egyetem) Kiégés az óvodapedagógusok körében; valamint Dr. Vajda Ildikó főiskolai tanár (Nyíregyházi Egyetem) Mozgásfejlődés óvodás korban címmel.

A Kölcsey TV riportja az eseményről:
https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=ZGJ9WRYv2mg&feature=emb_...

 


 

2016, Nyiregyhaza