slideshow 1

Óvodai látogatás

Szerdán a francia vendégdiákok Dijonból ellátogattak a Kerekerdõ Óvodába, majd a délután folyamán megismerkedhettek Debrecen nevezetességeivel.

Reggel a francia diákok ellátogattak a Kerekerdõ Óvodába, ahol találkoztak az apróságokkal. Az igazgatónõ és az óvónõk kedves fogadtatásban részesítették õket. A nap egy rövid tájékoztatóval kezdõdött, ahol szó eset az intézmény mûködésérõl, valamint a beiskolázási körülményekrõl. Ezután csoportfoglalkozásokon vettek részt, ami nagyon érdekes volt számukra. Ugyanis Franciaországban, az óvodában tanítónõk is vannak, és már ebben a korban is elkezdik az írást és az olvasást. Ott már nem szokatlan a férfi óvodapedagógus sem. Láthattak többek között kézmûves foglalkozást és idegen nyelvi (német) foglalkozást is. Az óvoda felszereltsége, a foglalkozások sokszínûsége, valamint a készségfejlesztõ pedagógiai módszer nagyon lenyûgözte õket. A dijoniak apró ajándékokkal kedveskedtek a kicsiknek, majd a napot a társóvodában (Fõiskolával szemben) megtartott farsangi mulatság koronázta meg, ahová az ott dolgozó óvónõk invitálták meg õket.

A délutánt Debrecen városában töltötték, ahol megismerkedhettek a város történelmével. Azt lehet mondani tehát, hogy a szerdai nap is gyorsan eltelt.

Kálnai Anita

 


 

2016, Nyiregyhaza