slideshow 1

Óvás után kupamérkõzéssel zárják az évet

Bajnoki mérkõzések, óvás és egy kupacsata szerepel a Nyíregyházi Fõiskola NB I. B csoportos nõi kosárlabdacsapatának programjában. Az óvás az elsõ fordulóban játszott, és hazai pályán egy ponttal elvesztett TFSE elleni mérkõzéshez kapcsolódik. A beadványt a versenybizottság megtárgyalta és elsõ fokon igazat adott a fõiskolás lánycsapatnak.

Nincs vége az ügynek

Az indoklásból kiderül, hogy a TFSE színeiben Kállai Éva jogosulatlanul lépett pályára, így a gyõzelmet 20–0-ás eredménnyel egyelõre az NYFSE könyvelhette el, de az ügynek még nincs vége

- A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének Amatõr Tagozatától a mai napig (november 28-ig) írásban nem kaptunk értesítést a mérkõzés óvás miatt történõ elveszítésérõl, ezért az ezzel kapcsolatos álláspontukat sem tudom teljeskörûen kifejteni – mondta kérdésünkre Szabari János, a TFSE szakosztályvezetõje.

- Általános véleményem az, mint a Nõi Hivatásos Kosárlabda Liga elmúlt öt évben Intézõ Bizottsági tagként tevénykedõ sportvezetõje, hogy a mérkõzésnek mindig a pályán kell eldõlnie. Az általános gyakorlat egyébként az, hogy ha a játékvezetõ, akinek kötelessége a játékosok játékjogosultságát, érvényes sportorvosi engedélyét ellenõriznie, engedte a játékost szerepelni, ettõl a pillanattól kezdve jogosulatlan szereplés miatt óvni nem lehet – vélekedett Szabari..

Kupamérkõzés következik

A Nyíregyházi Fõiskola nõi csapatának idei utolsó tétmérkõzésére december 4-én kerül sor, amikor a Magyar Kupa harmadik fordulójában a Miskolci EAFC otthonában esélyesként lépnek pályára.

- Bíró Zsolt -

 


 

2016, Nyiregyhaza