slideshow 1

Megkezdődtek az OTDK nyíregyházi programjai

2021. április 20-án a megnyitó ünnepséget követően megkezdődött a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia két Nyíregyházán megrendezendő szekciójának programjai. A következő három napban a Nyíregyházi Egyetem ad otthont a hazai felsőoktatás legrangosabb versenye, az OTDK 2 szekciójának is: a Pedagógia, Pszichológiai, Andragógiai, Könyvtártudományi Szekciónak és a Tanulás- és Tanításmódszertani Tudástechnológiai Szekciónak, idén online formában.

A megnyitón, az egyetem 253-as előadótermében a program elnöksége, zsűrije online pedig az érdeklődök követhették nyomon a köszöntőket, előadásokat. Először Vassné prof. dr. habil. Figula Erika Nyíregyházi Egyetem rektora, a konferencia ügyvezető elnöke mondott köszöntőt, majd online Prof. Dr. Szendrő Péter, az OTDT elnöke, a Magyar Agrár és Élettudományi Egyetem professzor emeritusa mondta el ünnepi gondolatait. Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere üdvözölte a városba látogató közönséget beszédében, ezt követte Prof. Dr. Gáspár Mihály, a Pedagógia, Pszichológiai, Andragógia és Könyvtártudományi szekció szakmai bizottság elnökének, Eötvös Loránd Tudományegyetem Savaria Egyetemi Központ professzor emeritusának ünnepi gondolatai.
Köszöntőt mondott még Dr. habil. Kaposi József, a Tanítás- és Tanulásmódszertani–Tudástechnológiai szekció szakmai bizottságának elnöke, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Kar Vitéz János Tanárképző Központ egyetemi docense, valamint Dr. habil. Weiszburg Tamás, az OTDT alelnöke, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar Földrajz és Földtudományi Intézet Ásványtani tanszékének egyetemi docense.

Kihirdették a Roska Tamás Tudományos Előadás díjazottjait, idén Asztalos Anikó és Dr. Hegedűs Roland tarthatják meg szakmai előadásukat, illetve kaptak oklevelet és emlékplakettet.

A megnyitó ünnepség plenáris előadását Prof. dr. Pléh Csaba, a Central European University professzora tartotta, Mit tanít a járvány az emberi kapcsolati rugalmasságról? címmel.

A OTDK két, a Nyíregyházi Egyetemen folyó szekciójának, a Pedagógia, Pszichológiai, Andragógiai, Könyvtártudományi Szekciónak és a Tanulás- és Tanításmódszertani Tudástechnológiai Szekciónak szakmai programjai, tudományos előadásokkal, a dolgozatok bemutatásával, a zsűrik szakmai üléseivel és online kulturális programokkal folyik a következő két napon.

A Pedagógia, Pszichológiai, Andragógiai, Könyvtártudományi Szekcióban 22 tagozatban, összesen 236 pályamunka érkezett, 275 témavezető segítette a versenyzők munkáját. 21 magyarországi és 3 határon túli intézményből érkeztek dolgozatok. A következő két napon 225 dolgozat bemutatására kerül sor a 22 tagozatban, ahol jelenléti és online formában több mint hatvan zsűritag értékeli a munkákat.

A Tanulás- és Tanításmódszertani Tudástechnológiai Szekcióban 155 dolgozatot adtak be a hallgatók, melyek közül a következő két nap alatt 153-at mutatnak be a szekció 21 tagozatában.

   

 

 


 

2016, Nyiregyhaza