slideshow 1

Nyári egyetemet szervez külföldiek részére a Nyíregyházi Egyetem

A Nyíregyházi Egyetem vezetése fontos céljának tartja az intézmény további nemzetköziesítését, az önköltséges külföldi hallgatói létszám növelését. E cél megvalósításának egyik állomása, hogy az Egyetemnek - a Tempus Közalapítvány Kuratóriumának 2020. december 10-ei döntése alapján - 2021. júliusában nyári egyetem meghirdetésére és szervezésére nyílik lehetősége külföldiek részére – tájékoztatott Vassné dr. habil. Figula Erika, az intézmény rektora.

Az elnyert forrásból 3 szinten 2 hetes nyelvtanfolyami kurzusok szervezése valósul meg, melyen összesen 36 fő külföldi állampolgárnak lesz lehetősége arra, hogy segítséget kapjon a magyar, mint idegen nyelv tanulásához. A nyári egyetem résztvevői az itt tartózkodásuk alatt teljes ellátásban részesülnek, egyben alkalmuk lesz arra, hogy megismerkedjenek hazánk kultúrájával, történelmével, kiemelten Nyíregyháza város és a térség turisztikai látványosságaival. A nyári egyetemnek komoly értékteremtő missziója van, hiszen fontos az itt élők számára, hogy milyen kép alakul ki a nagyvilágban rólunk, magyarokról, Magyarországról a térségről és Nyíregyházáról – emelte ki a Nyíregyházi Egyetem közleménye.

A nyári egyetem szervezése a Nyíregyházi Egyetem életében fontos mérföldkő, hiszen a nemzetközi programsorozat célja a Nyíregyházi Egyetem népszerűsítése, a nemzetközi láthatóság fokozása, a külföldi partnerintézményekkel való együttműködések fejlesztése. Hasznos lehet további külügyi kapcsolatok építésében, egyben segítség a nemzetközi képzések indításához való felkészülésben, valamint a Stipendium Hungaricum program keretén belül indított magyar nyelvi képzés tapasztalatainak továbbadásában. A program segíti a Nyíregyházi Egyetem tudásközpont jellegének erősítését, valamint a megyei-városi turisztikai tevékenységbe való bekapcsolódását, hiszen jól illeszkedik Nyíregyháza város önkormányzatának azon céljaihoz is, hogy a turisztikai attrakciók népszerűsítésével növeljük az idelátogató turisták számát – foglalta össze a rektor.

 

A nyári egyetemről további információk hamarosan az www.nye.hu oldalon lesznek elérhetők.

 


 

2016, Nyiregyhaza