slideshow 1

A Nyíregyházi Egyetem weboldalának új elérhetősége

A www.nyf.hu oldalon található tartalmak

2021. december 22-e után nem frissülnek.

A Nyíregyházi Egyetem weboldala az alábbi linken érhető el:

http://nye.hu

 

Sportáruházat tervezett a kreatív egyetemista

A Nyíregyházi Egyetem másodéves hallgatóját a versenyszellem és a kreativitás motiválta.  Nyíregyháza. Testhez álló, sportos témát bontott ki Baraksó Eszter, a Nyíregyházi Egyetem másodéves sport- és rekreációszervezés alapképzési szakos hallgatója, akinek a tanulmányi pályázata elnyerte az ítészek tetszését: ő nyerte meg a Decathlon Jump szezonális sportáruház megtervezésére kiírt felhívását.

Beiskolázási előadás Tokajban

A Nyíregyházi Egyetem oktatói, munkatársai, hallgatói a felvételi időszakban több nyíregyházi és megyei, és megyén kívüli középiskolában tartottak és tartanak beiskolázási előadásokat, bemutatva az egyetemen folyó munkát, a meghirdetett képzéseket, illetve válaszolnak a felmerülő, jelentkezésekkel kapcsolatos kérdésekre. A héten a tokaji Szerencsi Sz. C. Tokaji Ferenc Technikum, Szakgimnázium és Gimnáziumban tartott előadást és egészségfejlesztési órát Körei László, az intézmény Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központjának vezetője. Az érdeklődő végzős gimnazisták visszajelzései alapján többen is a Nyíregyházi Egyetemet választják majd, a diákokat leginkább a pedagógusképzés érdekelte.

Kitüntetést kaptak

A Nyíregyházi Egyetem december 14-ei szenátusi ülésén a testület által korábban oda ítélt elismeréseket adott át Vassné prof. dr. Figula Erika, az egyetem rektora a Testnevelési és Sporttudományi Intézet két oktatójának. Akadémiai Dolgozói Minőség Díjat vehetett át Dr. Vajda Ildikó intézetigazgató. Rajna Beatrix az egyetemért végzett kiemelkedő oktatói munkájáért mesteroktatói címet kapott. Gratulálunk!

Bérfejlesztés a Nyíregyházi Egyetemen

Újabb mérföldkőhöz érkeztek a Nyíregyházi Egyetemen, januártól újabb béremelést hajt végre az egyetem. Az augusztustól alapítványi formában működő Nyíregyházi Egyetemen a modellváltásnak köszönhetően eddig nem látott mértékű finanszírozásra van lehetőség. A fenntartó és tulajdonosi jogot gyakorló Nyíregyházi Egyetemért Alapítvány, illetve az Innovációs és Technológiai Minisztérium által kötött keretmegállapodásban szerepel, hogy nettó 10 milliárd 300 millió forint fejlesztési forrást biztosítanak 2026 decemberéig - tudtuk meg az egyetemen tartott sajtótájékoztatón.

Mikuláscsomagok a kórházi gyerekeknek

Hangulatos jótékonysági rendezvényen sportolhattak, akik 2021. december 2-án ellátogattak a Nyíregyházi Egyetemre. Az intézmény Sport Albizottsága, valamint a Testnevelés és Sporttudományi Intézet közös szervezésében került megrendezésre a Mikulás napi JÓTÉKONYSÁGI SPORTPROGRAM az egyetemi polgárság és a városi lakosság bevonásával. Dr. Vajda Ildikó intézetigazgató megnyitóját Szilágyi István MediBall csoportjának bemutatója követte. Rubint Réka alakreform edzését a negyedéves osztatlan testnevelő tanár szakos hallgatóinak zenés gimnasztikája vezette be.

Sarka Lajos Rátz Tanár Úr Életműdíj-ban részesült

Az idei évben 21. alkalommal adták át a Rátz Tanár Úr Életműdíjat azon általános és középiskolában oktató pedagógusoknak, akik matematika-, fizika-, kémia-, biológiaoktatás területén kimagasló teljesítményt nyújtanak a tantárgyak népszerűsítésében és a tehetséggondozásban. A Magyar Tudományos Akadémia dísztermében megrendezett díjátadón nyolc tanár vehette át az Alapítvány a Magyar Természettudományos Oktatásért Rátz Lászlóról elnevezett díját, melyet az Ericsson Magyarország, a Graphisoft és a Richter Gedeon által létrehozott alapítvány kuratóriuma ítél oda minden évben. Az idei évben a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium kémia szakos tanára, Sarka Lajos munkásságát is elismerték, így Rátz Tanár Úr Életműdíj-ban részesült.

Hadtörténeti konferencia az egyetemen

Hadtörténeti konferenciát rendeztek az 1919-ben alapított Nemzeti Hadsereg és az 1922 januárjában létrehozott Magyar Királyi Honvédség megalakulásának bemutatására a Nyíregyházi Egyetemen. A megnyitón Berkecz Gábor, a Honvédelmi Minisztérium köznevelési osztályának vezetője köszöntőjében kiemelte, az elmúlt több száz évben szinte nem volt olyan évszázad, amikor a magyar haderő és a honvédség megszervezése vagy fejlesztése belső vagy külső okok miatt ne került volna előtérbe. A konferencián megnyitó beszédet mondott Halkóné Rudolf Éva, a Nyíregyházi Egyetem kancellárja is.

Adventi kalendárium az Eötvös Gyakorló ablakában

December 1-jétől, minden nap egy újonnan kivilágított, feldíszített ablak nyílik az adventi kalendárium mintájára Jósavárosban, egészen december 24-ig, Szentestéig - írta a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium a Facebook oldalán.

 

In memoriam Palotay Ferencné dr.

A napokban kaptuk a hír, hogy szeretett kollégánk, a Nyíregyházi Egyetem Alkalmazott Humántudományok Intézetének korábbi oktatója, munkatársunk, barátunk, kollégánk Palotay Ferencné dr. Lengváry Judit elhunyt. A búcsúztatásra 2021. december 20-án hétfőn 14 órakor kerül sor a főbejárati ravatalozóban.

 


 

2016, Nyiregyhaza