slideshow 1

Megújul a tanárképzés. Laptop és ösztöndíj az elsősöknek

Megújul és egységessé válik a tanárképzés országszerte, a jövő tanévtől ötesztendős, gyakorlatorientált képzésben vesznek részt a hallgatók. A Nyíregyházi Egyetem tanár szakosai havi 50 ezer forintos ösztöndíjjal is számolhatnak tíz hónapon át, s minden, az intézménybe beiratkozó laptopot kap. Mindezt a modellváltás és alapítványi finanszírozás teszi lehetővé, mely eddig nem látott mértékű pénzügyi hátteret biztosít – hangzott el a Nyíregyáházi Egyetemen tartott sajtótájékoztatón.

A városi emlékműnél is koszorúztak

Az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére a Nyíregyházi Egyetem vezetősége, Vassné prof. dr. Figula Erika, rektor és Halkóné dr. Rudolf Éva, kancellár is elhelyezte az emlékezés koszorúját az 1956-os emlékműnél.

TeSzedd! Szemetet szedtek a campuson

A „TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! 2021 című program keretén belül várták az önkéntes, segítő szándékú hallgatókat és oktatókat, egyetemi polgárokat a NYE-ÖkoEgyetem csoportjának munkatársai, akik szemétszedési akciót szerveztek október 21-én délután a campus területén. Az egyetemi Botanikus Kert előtt találkoztak a résztvevők, segítségükkel a néhány napja szétszórt hulladéktól megtisztult a campus és környéke.

Fel a maszkot az egyetemen!

A rektor és a kancellár által aláírt utasításban foglaltak szerint október 19-től a Nyíregyházi Egyetem közösségi helyiségeiben kötelező maszkot viselni. Az előadást, szemináriumot tartó oktató az óra idejére leveheti a maszkot, ha már beoltatta magát, vagy tudja tartani a legalább másfél méteres védőtávolságot. Nem kötelező a maszkviselés az irodákban, ügyfélfogadási helyiségekben, „amennyiben ott kizárólag oltáson alapuló védettségi igazolvánnyal rendelkező egyetemi polgárok tartózkodnak”. Az előadás, szeminárium, gyakorlati óra időtartama alatt a maszkviselési kötelezettség betartatása az oktató felelőssége.

1956 hőseire emlékeztek

A Nyíregyházi Egyetemen október 21-én délelőtt a nagyelőadóban rendezett műsorral emlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire. A program szervezői Illyés Gyula: Ne feledd a tért… című versének részletét választották mottónak: „Ne feledd a tért, ahol elestek ők, / a földet se feledd, / bárhol hulltak el ők, fajtánk hű férfiai, az a föld / szent ügy hős-helye lett.”

Beregszászi delegáció az egyetemen

2021. október 11-13-a között a Nyíregyházi Egyetem Gazdálkodástudományi Intézete látta vendégül a beregszászi, II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola delegációját: 5 oktatót és 15 hallgatót. Kósáné dr. Bilanics Ágnes intézetigazgató köszöntőjében kiemelte a látogatás különösen örömteli az elmúlt másfél év digitális oktatását követően, hiszen a járványhelyzetben a közel 25 éves szakmai és személyes kapcsolat a virtuális térbe helyeződött át, új, nehéz feladat elé állítva ezzel a határon túli hallgatókat és oktatókat.

Őszi színek az egyetemen

A Nyíregyházi Egyetem campusának parkja ősszel igazán különleges látványt nyújt. A számtalan fa és bokor mind más színben, igazi őszi ruhában pompázik. Érdemes egy sétát tenni az októberi napsütésben...

 

Meghívó az egyetem 1956-os ünnepségére

A Nyíregyházi Egyetem vezetősége meghívja Önt az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett ünnepi megemlékezésre 2021. október 21. (csütörtök) 10:00 órára, a „B” épület Nagyelőadó termébe.

LEGO-s webinárium volt a CodeWeek keretében

A LEGO® Education tematikus eszközkészleteinek változása az általános iskolai robotikában címmel tartott webináriumot Szabó József Mihály, az NyE LEIS szakmai vezetője, október 14-én. A program keretében az általános iskolai oktatásban használt új robotika készleteket mutatta be, majd a LEGO® Education SPIKE™ Prime és SPIKE™ Essential készletek oktatási alkalmazhatóságáról beszélt. Bemutatta a LEGO® Education WeDo 2.0 és a LEGO® Mindstorms® Education EV3 készletekhez közötti különbségeket, illetve, hogy milyen változások történtek a programozási nyelvben, és a szoftveres felületben.

 


 

2016, Nyiregyhaza