slideshow 1

Rektori dicséret a nemzetköziesítésben közreműködő hallgatóknak

Február 19-én négy hallgató kapott rektori elismerő oklevelet azon az ünnepségen, amit a Nyíregyházi Egyetemen tartottak az intézmény nemzetköziesítésben közreműködő hallgatóinak elismerésére. Az eseményen az egyik dicséretet átvevő angolai hallgató érintettsége révén az Angolai Köztársaság magyarországi Nagykövetségének diplomatái és nagykövete is részt vett.

 

Vassné dr. habil. Figula Erika mutatta be az ünnepségen jelen lévő hallgatóknak, oktatóknak és diplomatáknak a Nyíregyházi Egyetem képzési kínálatát és idegen nyelvű képzési kínálatát, valamint a intézmény ún. nemzetköziesítési folyamatának jelenlegi mérföldköveit. Az eseményen részt vett az Angolai Köztársaság magyarországi Nagykövetségének több dipolomatája: Őxcia. José Filipe nagykövet, valamint Isaac José Brigano adminisztrációs attasé és Salvador Neto, a nagyköveti kabinet asszisztense is. Mint a nagykövet fogalmazott: az angolai állam nevében fontosnak tartották az eseményt, büszkék Inácio Manuel Junqueira tanulmányi és közéleti tevékenységére is. 

 

A Nyíregyházi Egyetem az elmúlt évtizedekben szerves részévé vált a megyeszékhelynek, a felsőoktatási intézmény életében a képzésen, a kutatás-fejlesztésen, a hallgató és –sportélet minőségén túl az úgynevezett nemzetköziesítés is kiemelt szerepet játszik. Az egyetem rövidtávú céljai közt szerepel, hogy az elkövetkező időszakban minél több külföldi hallgató válassza a Nyíregyházi Egyetemet. – emelte ki az egyetem rektora.

A fenti célok megvalósításáért négy diák: Virág Benjámin (gépészmérnöki alapképzési szakos hallgató), Buckó Alex Olivér (angol nyelv és kultúra tanára – rajz és vizuális kultúra szakos hallgató), Szakos Enikő (angol nyelv és kultúra tanára – matematikatanár szakos hallgató), illetve az angolai származású Inácio Manuel Junqueira (gépészmérnöki alapképzési szakos hallgató) rengeteget dolgozott, erőfeszítéseiket a Nyíregyházi Egyetem rektora oklevéllel köszönte meg.

Az eseményt követően a nagyköveti delegáció megtekintette az intézmény infrasturktúráját is.

         

 


 

2016, Nyiregyhaza