slideshow 1

Zárókonferencia, MTMI Élményközpont Nyíregyházán

Az EFOP-3.3.6-17-2017-00016 MTMI Élményközpont Nyíregyházán, konzorciumban megvalósuló projekt zárókonferenciájának adott helyet a Nyíregyházi Egyetem 2021. november 25-én 9 órától (A 253. előadóterem). Konzorciumi partnerekként a következők szerepeltek: Nyíregyházi Egyetem; Nyíregyházi Főiskola a Tanulási kompetenciák, az oktatás és a szakképzés fejlesztéséért Közhasznú Alapítvány és Nyíregyháza városa.

A projekt megvalósítási időszakának első évében létrejött egy modern eszközökkel felszerelt épület, amely 5 MTMI területhez (matematika, műszaki, fizika, biológia és kémia) kötődő foglalkozásoknak adott otthont a második két évben. A megvalósításban 5-12. osztályos (általános- és középiskolás) gyerekek vettek részt, akiket a fent nevezett MTMI szakok irányába igyekezett orientálni a projekt. 20 iskolából összesen mintegy 6820 diák vett részt valamilyen típusú tevékenységi formán, a Nyíregyházi Egyetem által kidolgozott programtervek alapján. A projekt sikerét jól mutatta a széleskörű sajtónyilvánosság, illetve a résztvevő iskolák pozitív visszajelzései is.

A konferencián Dr. János István, szakmai vezető a projekt legfontosabb eredményeit foglalta össze; Késmárki Krisztina, iskolai koordinátor a köznevelési intézményekkel folyó oktatásszervezési-, illetve a pályázati munkát tekintette át; Dobróné Dr. Tóth Márta, a biológiai program felelőse a foglalkozásokon alkalmazott tantárgyspecifikus oktatási módszerekről beszélt; Krajnyik Károly, a műszaki foglalkozások felelőse a robotikai, szakkör jellegű munkába nyújtott betekintést; Sarka Lajos, a kémiai foglalkozások irányítója a kísérletes, élményszerű labormunka tapasztalatait osztotta meg; míg Dr. Márton Sára, pedagógiai programfelelős a projekt pedagógiai-módszertani tapasztalatait adta közre.

 

 


 

2016, Nyiregyhaza