slideshow 1

Felhívás - MAGYAR KÖZIGAZGATÁSI ÖSZTÖNDÍJPROGRAM 2022

Magyarország Kormánya kiemelt fontosságúnak tartja, hogy a pályakezdő, magasan képzett és idegen nyelveket beszélő tehetséges fiatalok a diplomaszerzés után vonzó lehetőségként tekintsenek a közigazgatásra, így lehetőséget kínál a fiatalok számára, hogy szakmai karrierútjukat a hazai és nemzetközi közigazgatásban szerzett munkatapasztalattal alapozzák meg.

Pályázati feltételek: Magyar állampolgárság. 30 év alatti életkor. Diploma megléte. Min. B2 szintű államilag elismert komplex nyelvvizsga-bizonyítvány angol vagy német vagy francia nyelvből.

A pályázat benyújtásának időpontjában kormányzati szolgálati, közszolgálati, állami szolgálati jogviszony nem állhat fenn. Minden területről szívesen várjuk a jelentkezőket, hiszen volt már többek között zenész, régész, vegyészmérnök, növényorvos és orvos végzettségű ösztöndíjasunk is. A meglévő diploma mellett
folyamatban lévő tanulmány nem jelent akadályt.

Az MKÖ jellemzői: 10 hónapos, heti 40 órás szakmai gyakorlat, amely 7 hónapos hazai, valamint 3 hónapos külföldi programszakaszból áll. Ösztöndíjasaink az elmúlt évek során mintegy 40 országban jártak, jellemzően külképviseleteken, közigazgatási vagy kulturális szervezeteknél dolgoztak.

- A belföldi programszakaszra az ösztöndíj összege havi nettó 250,000 Ft.
- A belföldi program teljes ideje alatt mentor segíti az ösztöndíjasok fejlődését.
- A program során az ösztöndíjas hetente szakmai képzésen, előadáson és intézménylátogatáson vesz részt. Vendégeink között minisztereket, államtitkárokat, a köz-és tudományos élet kiemelkedő alakjait fogadjuk hétről-hétre.
- Az MKÖ széles körű kapcsolatrendszer kialakítására ad lehetőséget, emellett az ösztöndíjas egy összetartó közösség tagjává válhat.
Az MKÖ 2022-es évfolyamára a jelentkezési időszak 2021. szeptember 15-én kezdődik és október 15. 24:00-ig tart.

A program időtartama: 2022. február 1. - 2022. november 30.
A Programról további naprakész információk az mkoprogram.hu és az mkop.hu weboldalon, illetve az MKÖ Facebook  a https://www.facebook.com/magyarkozigazgatasiosztondijprogram/) és
Instagram-oldalán (@mko_program) érhetőek el.
Az MKÖ-vel kapcsolatban irányadó a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjról szóló 52/2019. (III. 14.) Kormányrendelet.

A program felhívása és további részletek az alábbi két PDF dokumentumban is olvashatók:

(1) Magyar közigazgatási ösztöndíjprogram felhívás
(2) Magyar közigazgatási ösztöndíjprogram jelentkezési tudnivalók

 


 

2016, Nyiregyhaza