slideshow 1

Legyen már januárban nyelvvizsgád!

Mint ismeretes, a diploma megszerzéséhez ma már elengedhetetlen minimum egy államilag elismert  nyelvvizsga megléte. Szerencsére a papiros megszerzéséhez ki sem kell mozdulnod Nyíregyházáról. Írásunkban hasznos infomációt közlünk a lehetõségrõl. - A Nyíregyházi Fõiskola az ELTE Idegen Nyelvi Továbbképzõ Központjának akkreditált vizsgahelye. 2000. óta a TIT Jurányi Lajos Egyesülettel közösen szervezzük az Idegen Nyelvi Intézet bázisán, az Idegen Nyelvi Intézet és az összes idegen nyelvi tanszék - 32 fõ - vizsgáztatói joggal rendelkezõ tanárának közremûködésével - kezdi lapunk tájékoztatását Répási Györgyné, a nyíregyházi akkreditált nyelvvizsgahely vezetõje és koordinátora.

Jelentkezési határidõ: december 8.

- Az akkreditált nyelvvizsgahelyen által angol, francia, német, olasz, orosz alap-, közép- és felsõfokú államilag elismert nyelvvizsgák megszerzésére van lehetõség. A következõ ITK „ORIGÓ” nyelvvizsga 2007. januárjában lesz, amelyre 2006. december 8-ig lehet jelentkezni a Nyíregyházi Fõiskola „B” épület földszintjén található. 28-as irodában.

Répási Györgyné hangsúlyozta, hogy az irásbeli vizsgák a Nyíregyházi Fõiskolán, a szóbelik pedig a helyi TIT-ben vannak.

Minden információ elérhetõ a www.itk.hu honlapon: írásbeli vizsgák országosan egységes idõpontja, vizsgadíjak, jelentkezés, követelmények, feladattípusok, stb.

Az ELTE ITK ORIGÓ nyelvvizsgarendszerének vizsgadíjai 2006. augusztus 1-jétõl:


  Szóbeli
('A' típusú)
Írásbeli
('B' típusú)
Komplex
('C' típusú)
Akkreditált nyelvvizsgák:      
Alapfok: 5.400 Ft 5.900 Ft 11.300 Ft
Középfok: 7.500 Ft 8.900 Ft 16.400 Ft
Felsõfok: 8.800 Ft 10.600 Ft 19.400 Ft

- Bíró Zsolt -

 

 


 

2016, Nyiregyhaza