slideshow 1

Könnycsepp és musicalshow - képes beszámoló

Egy feledhetetlen musical kirándulásban vettek részt a Nyíregyházi Fõiskola Bessenyei-aulájába csütörtökön vagy pénteken ellátogatók. Karácsonyi díszbe öltözött felsõfokú intézményben nyolcvan színpadi szereplõvel karöltve Fésûs Nelly és Miller Zoltán zenés ajándékkal kedveskedett a Hallgatói Centrum kht. által szervezett Broadway karácsony keretén belül. A szervezõk három elõadással ajándékozták meg a városlakókat. A közel kétezer zenebarát köszönettel elfogadta a meglepetést és jól szórakozott az eddig soha nem látott technikát felvonultató programon. A produkciónak helyet adó Bessenyei aulában egy körbeülhetõ  színpad közepén elhelyezkedõ élõzenekar szolgáltatta a zenét. A nézõk nem csak ülõhelyükrõl, hanem a plafonra felszerelt négy hatalmas plazmamonitoron is figyelemmel követhették az eseményeket. A színpadi tér minden oldalán kamera és fejgép kísérte a jeleneteket. Az egyedi látványról a huszonnyolc intelligens lámpa gondoskodott.

S hogy milyen slágerek csendültek fel? Volt dal a Macskákból, a Jézus Krisztus Szupersztárból csakúgy, mint az Evitából és a Dzsungel könyvébõl. A Nyomorultak mellett „itt volt” Mozart, Rudolf, Elisabeth, Rómeó és Júlia is. A közel két órás dalcsokor utolsó két darabja stílusosan két karácsonyi szerzemény volt, amely remek alapul szolgált a közeledõ ünnep alkalmából.

Meghatódott a sztár

Az este sztárvendége Fésûs Nelly és Miller Zoltán volt, akik az elõadássorozatot követõ fogadáson elmondták, hogy kellemesen csalódtak az elõadásban és örülnek, hogy egy ilyen színvonalas produkció részesei lehettek. Ezzel a meglepetések nem értek véget Nelly számára, hiszen a szervezõk köszöntették a születésnapja alkalmából. Az énekesnõ meghatottan mondott köszönetet a kedvességért.

A produkció dr. Bánhidiné Maróti Magdolna által vezetett Hang-Szín Tanoda tehetséges fiataljaival egészült ki, melyet Tamás Attila vezényelte élõzenekar kísér. Az elõadást Venyige Sándor rendezte.

- Nagyon nagy vállalkozás volt ez és úgy érzem a gyerekek maximálisan helytálltak, pedig nehéz dolog egy élõzenekarral, nem a megszokott Cd alapos kísérettel megszólalni - kezdte értékelését a Zene.hu-nak az elõadást követõen Bánhidiné Maróti Magdolna.

Hozzátette: - A hatalmas elõmunkálatokat siker koronázta. Büszke vagyok tanítványaimra. Bevallom, hogy néha a könny is a szemembe szökött, mert jó érzés volt õket látni ilyen szépen, és lelkesen énekelni.

A siker láttán nem kérdéses, hogy lesz folytatása a musicalshownak…

- Bíró Zsolt -

Képek az elõadásról

 


 

2016, Nyiregyhaza