slideshow 1

Kodályra emlékeznek Nyíregyházán

Kodály Zoltán születésének 125., halálának 40. évfordulója alkalmából négy napos programot rendez a Nyíregyházi Fõiskola Ének-Zene Tanszéke.

A március 5-tõl 8-ig tartó eseménysorozatban elõadások, hangversenyek, filmvetítések adnak ízelítõt a nagy zeneszerzõ életébõl, munkásságából.

Március 5-én 11 órakor Jánosi Zoltánnak, a Fõiskola Bölcsészettudományi és Mûvészeti Fõiskolai Kara fõigazgatójának megnyitójával veszi kezdetét. Ezután felavatják Szabó Tibor Kodály-portréját, majd Kodály életmûvét bemutató kiállítást nyitnak az Ének-Zene Tanszék Bartók-termében.

A megnyitón Tarczai Zoltán nyugalmazott fõiskolai tanár tart elõadást a nagy zeneszerzõ és Nyíregyháza kapcsolatáról. Délután 17 órától a római katolikus társszékesegyházban ünnepi misével és Kodály emlékhangversennyel emlékeznek a zeneszerzõre. Este fél kilenctõl és kedden este filmvetítés lesz a Mozaik teremben. A többi napokon Kodály egész életmûvét bemutató elõadások, hangversenyek várják a zeneszeretõ közönséget. A záróhangverseny csütörtök este 7 órakor kezdõdik a Mozaik teremben. A négynapos program tácházzal ér véget.

- b -

 


 

2016, Nyiregyhaza