slideshow 1

Így tanítom a biológiát 2021

2021. november 23-án került sor az Így tanítom a biológiát! című konferenciára a Nyíregyházi Egyetem 4. számú előadójában. A programot Prof. Dr. Szép Tibor köszöntője nyitotta meg, majd a most megjelent Magyarország madáratlasza című könyv kapcsán tartott előadást a Természeti értékek iránt érdeklődők széleskörű bevonásával és napjaink modern módszereinek alkalmazásával hazánk biológiai sokféleségéért, egy példaértékű "Citizen Science" Közép-Európában címmel.

Ezt követően Dr. Molnár Mónika: Mit tudunk a COVID19-ről? című, Puskásné Veres Ágnes: Különleges bánásmódot igénylő gyermekek digitális számonkérése a karantén ideje alatt című, Dr. Hörcsik Zsolt: Miért pont a denevérek? Denevérek és vírusok című, Gergely Tibor – Kovács Ágnes: Béres és Kabay megyei biológiaverseny: lehetőség a diákok erőfelmérésére című előadásai hangzottak el.

Dr. János István A koponya mesterséges alakításának anatómiai és patológiai vonatkozásai hun-germán kori csontvázleletek alapján; Koleszár Gergő: A csigák és az epifiton algák hatása a vízinövények stabil állapotaira címmel tartotta meg előadásait, beszélve legújabb kutatási eredményeiről.

 


 

2016, Nyiregyhaza