slideshow 1

 

Összefogásból, emberségből példás

A Gyakorlóiskolák Iskolaszövetsége elnöksége karácsonyi ajándékgyűjtő akciót hirdetett a legkeletibb magyar nyelvterületen és igen nehéz sorban élő moldvai csángó gyerekek karácsonyának örömtelibbé tételére. A kezdeményezéshez a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium is csatlakozott, így sok szép ajándékkal – könyvvel, játékokkal, édességgel, ruhaneművel – tudtunk hozzájárulni a határon túli magyar gyerekek támogatásához.

 

A Gyakorlóiskolák Iskolaszövetségének tájékoztatásából tudjuk, hogy a nagy szeretettel összegyűjtött (875 cipős doboznyi ajándék és 48 nagyobb doboznyi illetve zsáknyi tartós élelmiszer és ruhanemű) adományok a lehető legjobb helyekre kerültek, és azt a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége (RMPSZ) által fenntartott és működtetett a Moldvai Csángómagyar Oktatási Program helyi tanítói és program koordinátora segítették. Az Ő közreműködésükkel a – két moldvai út során – a következő települések magyar iskoláiban tanuló óvodások, kis és nagyobb diákok részesültek a karácsonyi meglepetésekből:

Bákó, Bogdánfalva, Dumbravén,  Gajdár, Kostelek, Külsőrekecsin, Lábnyik, Lészped, Magyarfalu,  Pokolpatak, Pusztina, Somoska, Szitás, Trunk, Újfalu.

A szervezők nevében is köszönjük az önzetlen, jó szándékú, lelkes Szülők és Diákok támogatását, akik nélkül ez a kezdeményezés nem valósulhatott volna meg.

Az itt letölthető PDF dokumentumban a programról készült fotókat tekinthetik meg (letöltés)

 


 

2016, Nyiregyhaza