slideshow 1

In memoriam Hajdu András

Mély megrendüléssel, döbbenettel és fájdalommal adjuk hírül, hogy 2020. december 9. napján, életének 62. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt Hajdu András kollégánk, a Műszaki és Agrártudományi Intézet oktatója.

 

Hajdu András emlékére

Egy ilyen szomorú hírről mindig nagyon nehéz hírt adni akkor, amikor úgy érezzük, hogy valami nagyon nagyot veszítettünk el, amit senki és semmi pótolni nem tud már, nehéz megszólalni, amikor egy jó baráttól, egy oktató kollégától, egy elhivatott szakembertől kell búcsút venni.

Hajdu András kollégánk Egyetemünk és Intézetünk mesteroktatói címre felterjesztett, meghatározó dolgozója volt, aki sokoldalú, kimagasló elméleti felkészültséggel, és igen sokrétű gyakorlati tapasztalattal rendelkezett. Elvesztése szinte pótolhatatlan űrt hagyott maga után. Kollégái és hallgatói egyaránt szerették és tisztelték, nagyrabecsülték felkészültségéért, szakmai tudásáért, segítőkészségéért. Mindenben számíthattunk rá, bármilyen gyakorlati problémát meg tudott oldani, szakmai kérdésekben nem ismert lehetetlent! Ajtaja mindig nyitva állt munkatársai és hallgatói előtt egyaránt. Lelkesen és eredményesen készítette fel hallgatóit a különböző szakmai versenyekre, mint pl. a pneumobil, az elektromobil, vagy a gokart-építésre. Az Anyagvizsgáló Laboratóriumban fáradhatatlanul dolgozott, sokszor éjszakába nyúlóan is. Elhivatott, lelkiismeretes munkájának eredményeként a Laboratóriumunk komoly hírnévre tett szert a városban és a megyében egyaránt.

Személyében egy olyan kollégát veszítettünk el, akinek mindig volt egy jó és kedves szava a többiekhez, aki minden szakmai problémára megtalálta a megoldást, aki mindig segítette hallgatóit, és aki sohasem panaszkodott.

Isten áldjon, András! Nyugodj békében!

Emléked sohasem felejtjük, kegyelettel megőrizzük!

 


 

2016, Nyiregyhaza