slideshow 1

Grincs - Ünnepi gyermek- és felnőtt színielőadás az Eötvös Gyakorlóiskolában

GRINCS, A SZŐRŐS, CINIKUS, ZSÉMBES ZÖLD LÉNY, AKI EL AKARTA LOPNI A KARÁCSONYT címmel ünnepi gyermek- és felnőtt színielőadás volt az Eötvös Gyakorlóiskolában.  Az Eötvös Gyakorlóiskolában az óév végén, a Karácsony közeledtével nagy hagyománya van annak, hogy az iskola egy-egy tanulóközössége, diákjai az ünnep jellegéhez és hangulatához illeszkedő színes színpadi műsorral lepik meg szüleiket, iskolatársaikat és pedagógusait egyaránt.

Az elmúlt év végén a 3/B osztály tanulói Takácsné Rajtik Piroska osztályfőnök tanítónénivel és a diákok szüleinek példaértékű összefogásával egy csodálatos estét varázsoltak az iskola falain belülre. A kis színi-csoport a „Grincs” című - az emberek közötti kapcsolatokról, az odafigyelésről, a szeretetről, a szeretetet adó és kapó viszonyról, az ünnepről, annak hangulatáról egy fontos tanulságot is megfogalmazó – darabbal örvendeztették meg az iskola diákjait, dolgozóit, nyugdíjas pedagógusait, a környékbeli óvodásokat és a szülői közösséget valamint az iskolába e műsorra érkező vendégeket egyaránt. A színdarabot koreografálta és összeállította Takácsné Rajtik Piroska tanító. A szinte professzionálisan előadott színpadi játéknak különleges rangot kölcsönzött az, hogy „Grincs” karakterét Háda János Jászai Mari-díjas színész formálta meg Dimovits Renáta szülővel kettős szereposztásban. A Mikulást Both Tamás szülő alakította. (A magas színvonalú előadás, a művészi attitűdöket és karaktereket felvonultató megjelenés minden bizonnyal annak is volt köszönhető, hogy az iskola 3/B osztálya a „tehetséggondozó csoport” jelzőt és minősítést is viseli, s mindaz a tehetséges tanulókat gondozó program és pedagógiai tevékenység, amit az osztályfőnök tanító, Takácsné Rajtik Piroska végez, e színpadi mű megvalósításában és előadásában is megjelent!) Az előadásban felhangzó zenei betéteket a Demecseri Fúvószenekar, a „Citrom Band” játszotta, míg Barnák Szilvia és Duliczki Tamás gyönyörű énekhangjával kápráztatta el a népes hallgatóságot, amelyet látványosan egészített ki Kiss István és Vegera Attila jóvoltából létrejött hang- és fénytechnika is.

A rendhagyó és különleges, a gyermekek által előadott igen magas színvonalú színielőadáson való részvétel mindenki - a szereplő diákok, a nagyon lelkes szülők, az iskola pedagógusai és a vendégek - számára óriási élményt és örömet okozott, adott, amelyért köszönet mindazok számára, akik ebben bármilyen formában szerepet vállaltak.

Takácsné Rajtik Piroska – Dr. Komáromi István

 


A „Grincs” színielőadás plakátja (Kiss Gyula)

 


A színielőadás egyik jelenete és szereplői

 


A főszereplő „Grincs” (Háda János) és kis színésztársai előadás közben

 


A kis színészpalánták Háda János („Grincs”) Jászai Mari-díjas színművésszel

 


A kis Mókus – testvérpár a műsorban

 


A neves színművész és színészpalánták együtt a színpadon

 


A másik főszereplő, a Mikulás és a kisdiákok egy része

 


A kis „Hópihék” másik csoportja

 


A kis „Hópihék” másik csoportja

 


Finálé és megérdemelt elismerés a nagyszerű előadás végén

 

 

(Fotó: Fotó Trió Bt. / Trencsényi Róbert)

 


 

2016, Nyiregyhaza