slideshow 1

Folytatódik a Tanítsunk Magyarországért Program a Nyíregyházi Egyetemen

A Tanítsunk Magyarországért program keretében a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kilenc hátrányos helyzetű iskolájában már az ötödik féléve kapnak hallgatóinktól mentori támogatást a 7. és 8. osztályos tanulók életcéljaik megvalósításához. Az előző tanévben közel 170 nyolcadik osztályos diák fejezte be tanulmányait, és örömmel tapasztaltuk, hogy a mentorált tanulók jelentős többsége döntött a továbbtanulás, a szakmatanulás mellett.

A 2021/22-es tanév első félévében a TM program elindítása összetett volt. Egyfelől 2021. augusztus 31. és szeptember 3-a között az újonnan belépő mentorjelöltek számára megrendezésre került a mentortábor, amelyben a COVID veszélyhelyzet miatti on-line TM1 kurzusok után már jelenléti formában valósult meg a jelöltek gyakorlati képzése. Összesen hét úgynevezett „témaszigeti program” került az AHI oktatói által megvalósításra, amelynek főbb témái az ön-és társismeret, új pedagógiai módszerek, kommunikációs és szociális kompetenciák fejlesztése, valamint az on-line mentoráláshoz szükséges Web-es ismeretek voltak. A programokat tartották: Dr. Márton Sára, Dr. Hollósi Hajnalka, Jánvári Miriam, Sebestyén Krisztina, Fucskó Mónika, Nyilas Orsolya, Tári Péter. A mentortábor lezárásaként „Beugró” címmel került megrendezésre három iskolában az újonnan belépő mentorok és metoráltjaik közös vidám vetélkedője.

A TM programból kilépő nyolcadikosok után több iskolában is új osztályok bevonására is sor került. Nekik a tapasztalt, régebb óta mentorkodó hallgatóink szerveztek változatos és ötletes élménynapi programokat. A Nyíregyházi Egyetemen jelenleg 38 aktív mentor vesz részt a Tanítsunk Magyarországért programban, akik 230 hátrányos helyzetű tanulónak segítenek jövőképük kialakításában. A személyes mentorálás hivatalosan szeptember 20-tól kezdődött el.

A TM tábor és az élménynapi programok főszervezői: Dr. Baracsi Ágnes, Nyilas Orsolya, Pokoraczki Ildikó. A programok megvalósulását Kavasánszki Orsolya mentornagykövet, Koncz Dolli, Papp Bence és Minya Alexandra önkéntes segítette.

         

 


 

2016, Nyiregyhaza