slideshow 1

Fõiskolánk hallgatói is részt vesznek a megadisznóölésen

Január 13-én, szombaton Száncsengés és böllérverseny címmel immár hatodik alkalommal rendezik meg a hagyományos disznóölést a Nyíregyházától 10 kilométerre lévõ Napkoron. E napon román, szlovák, ukrán és magyar - összesen negyven - „disznóölõcsapat” mellett népszerû sztárok szórakoztatják majd a nagyérdemût.  Úgy tudjuk, hogy a Nyíregyházi Fõiskola hallgatói közül többen is részt vesznek a remek kikapcsolódást igérõ programon.

Támba Miklós, az eseményt szervezõ Hallgatói Centrum Kht. munkatársa a nyf.hu-nak elmondta, idén akár harmincezren is kilátogathatnak erre a népszerû rendezvényre.

A mangalica feldolgozása reggel hat óra harminckor kezdõdik, de érdemes egész nap Napkoron maradni, mert délelõtt a néptáncegyüttesek és asszonykórusok szórakoztatják a nagyérdemût, míg 13 órai kezdettel népszerû dalok kiváló elõadóktól csendülnek fel. Itt lesz a Z’Zi Labor és a Veresegyházi Asszonykórus, Roberto a mulatós masszõr, Bódi Csaba és Nótár Mary, Homonyik Sándor, az MC Hawer és Tekknõ, illetve a csinos lányok alkotta közkedvelt hegedûtrió a Grácia Zenekar is fellép majd a színpadon.

Õsbemutatóra készülnek MC Hawerék

- Eddig két alkalommal léptünk fel az eseményen, és mindkétszer több tízezres vendégsereget elõtt csaptunk fergeteges bulit. Így 2007-ben is örömmel teszünk eleget a napkori felkérésnek - mondta lapunknak Benyó Miklós, alias Tekknõ, a népszerû csapat tagja, aki a jó buli mellett a finom falatok és kiváló itókák miatt is várja a „böllérnapot”.

MC Hawer és Tekknõ nemrég Aki minket nem szeret címmel új albummal jelentkezett. Ezen apropóból vadonatúj mûsort készítettek a srácok. A mulatós program õsbemutatójára Napkoron kerül sor. Ezen keretek között az Ugye gondolsz néha rám, Szõr a szitában dalokat elõször játszák nagyközönség elõtt. Az eseménynek Napkoron a Kállói úton található Napkorona Udvarház Rendezvény és Fesztiválközpont ad otthont.

Bíró Zsolt

 


 

2016, Nyiregyhaza