slideshow 1

Fizetni kell a második érettségiért

Csütörtökön lejárt a felvételi jelentkezési lapok elküldésének határideje. Így mindenki tudja, hogy kinek, milyen tárgyból kell sikeres érettségit tenni közép,- vagy emelt szinten, ahhoz, hogy sikerüljön bejutnia oda, ahová jelentkezett. Viszont azok, akik nem elõször érettségiznek, készíthetik a pénzüket, hiszen a második lehetõségnek ára van.

Ha valakit nem vettek fel tavaly egy intézménybe sem, vagy olyan tárgyból kell bizonyítaniuk, amelybõl korábban nem vizsgáztak, felkészülhetnek arra, hogy borsos árat fizetnek a „mulasztásért”.

Hogy mennyi is az annyi?

Informatikai, idegen nyelvi és testnevelési érettségik ismétlési díja húszezer forint. A többi írásbeli és szóbeli vizsgáért tizenkétezer forintot kell fizetni, viszont, ha csak az egyik vizsgarészt kívánja megismételni, akkor nyolcezer. Ezen felül, természetesen még számolni kell a felvételi eljárás díjával, ami kilencezer, attól függetlenül, hogy a jelentkezõ hány helyre adta be jelentkezését. Egyszerû matematika után rájöhetünk, hogy nincsenek könnyû helyzetben azok, akik újra kipróbálják tudásuk. Így a tanultak mellett a pénztárcára is szükség lesz.

Forrás: edupress.hu

- Kálnai Anita -

 


 

2016, Nyiregyhaza