slideshow 1

Erasmus Művészeti kiállítás a Nyíregyházi Egyetemen

 A Nyíregyházi Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Csoportja és a Vizuális Kultúra Intézet oktatói megszervezték az első Erasmus+ művészeti kiállítást. „I. Erasmus+ Art Exhibition” néven.

 

A kiállítás célja az Erasmus+ ösztöndíj programban résztvevő hallgatók műveinek sokszínűségét megmutatni a művészet iránt érdeklődőknek, ami igen izgalmas élményt nyújt minden korosztály számára.

 

A kiállítást 2019. december 4-én megnyitotta Dr. habil. Szepessy Béla és Dr. Zielinski Tibor, akik beszéltek a művészet fontosságáról és a művészek munkáiról. Ezután Dudás Éva Erasmus+ koordinátor, valamint Joao Lopez Erasmus cserediák – aki a Polytechnic Institute of Braganca Egyetemről Portugáliából érkezett tanulmányi mobilitásra a Nyíregyházi Egyetemre –köszöntötték a résztvevőket és beszéltek az Erasmus program fontosságáról.

     

A megnyitó beszédek után a látogatók megszemlélhették a kiállított műveket és a művészekkel is beszélgethettek. A kiállított művek megtekinthetők a Nyíregyházi Egyetem „B” épület Központi Könyvtár rendezvénytermében 2019. december 20-ig.

 


 

2016, Nyiregyhaza