slideshow 1

Emelkedõ postai díjak

Január 1-tõl emelkednek a postai kézbesítési díjak. A legkisebb díj hetvenkét forint, az elsõbbségieké minimum 95 forint lesz. A díjakat a postahivatalokban kifüggesztett tájékoztatón ismertetik. A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, a Pénzügyminisztériummal egyetértésben a Magyar Posta Zrt. által továbbított küldemények legmagasabb hatósági díját 2007. január 1-jétõl az alábbiakban határozza meg.

Az 50 grammos küldemények ára 75 forintról 90 forintra, a 30 grammos szabványlevelek ára 52 forintról 62 forintra emelkedik. Az elsõbbségi levelek kézbesítési díja 30 grammos kategóriában 90 forintról 95 forintra, 50 grammos küldemények esetében pedig 120-ról 135 forintra emelkedik.

A fenntartott szolgáltatások körébe tartozó küldemények feladásával és kézbesítésével összefüggõ nyomtatványokért és egyéb kezelési kellékekért - a postai értékcikk kivételével - különdíj nem számítható fel.

A postai szolgáltatások részletes díjszabását a Magyar Posta Zrt. valamennyi postahivatalban kifüggesztett tájékoztatója ismerteti.

 


 

2016, Nyiregyhaza