slideshow 1

Elõször rendeznek Nyitott napot a Nyíregyházi Fõiskolán

Január 16-án, kedden ismét középiskolások érkeznek a Nyíregyházi Fõiskolára. Ezen a napon 10 és 15 óra között a elõször rendeznek Nyitott napot a felsõoktatási intézményben. Molnárné Juhász Melinda a Felvételi Iroda vezetõje kérdésünkre elmondta, hogy a programon az érdeklõdõ középiskolások a felvételi tájékoztatón túl bepillantást nyerhetnek a fõiskolai hallgatói életbe, megismerkedhetnek a korszerû oktatást és a kultúrált szórakozást biztosító infrastruktúrával. A dzsembori jellegû eseményt kirakodóvásár és népzenei mûsor színesíti.

Amint azt dr. Hadházy Tibor oktatási rektor-helyettestõl megtudtuk, a központi tájékoztató rendezvényeinek, kiállításának, kultúrmûsorának helyszíne a fõiskola Bessenyei aulája, illetve annak elõtere. A Bessenyei aulában a karok standjain, a Képzési és Továbbképzési Intézet standján, a Felvételi Iroda szolgáltató standján részletes tájékoztatást kapnak az érdeklõdõk az egyes alapszakokon lehetséges továbbtanulási esélyekrõl, amelyet szóbeli tájékoztatás
is segít. A 15 perces bemutatkozási szüneteket kultúrmûsor, a Hallgatói Önkormányzati Testület tájékoztatója tölti ki.

Ismerkedés a fõiskolával és hallgatói élettel

Az ide látogató érdeklõdõk büféebédben részesülnek, a fõiskola elõtt kiállítás és kirakodóvásár várja õket, illetve az aulában szervezett rendezvényeket követõen szabadfoglalkozás keretében szervezett formában és szabadon megismerhetik a fõiskola épületeit, szolgáltatásait, sétát tehetnek a fõiskola könyvtárában, kollégiumában, ellátogathatnak a botanikus kertbe, az atlétikacsarnokba, illetve részt vehetnek a kari programokon, amelyek egy-egy kari specialitással ismertetik meg a majdani hallgatókat. Az érdeklõdõk számára lesz rendhagyó fizika óra, meglátogathatják a mûvészeti képzés színtereit.

Mindenben jelentõs segítséget ad és közremûködik a Hallgatói Önkormányzati Testület. Úgy gondoljuk ugyanis - fogalmazott a rektor-helyettes, hogy az oktatói megszólalások mellett intimebbé válik a kapcsolat, ha a közel azonos
korúaknak is lehetõsége nyílik a találkozásra. A Hallgatói Önkormányzati Testület a kirakodóvásáron és a rendezvényeken állandó jelenlétével biztosítja azt a lehetõséget, hogy az érdeklõdõk testközelbõl tájékozódhassanak a Nyíregyházi Fõiskola által nyújtott lehetõségekrõl, és betekintést nyerhessenek a diákélet történéseibe.

Interakítv mûsor a rádióban

Ott lesz a Campus Rádió, amely interaktív mûsorában folyamatos adásával tájékoztatja az adáskörzetben élõket, a fiatalokat, a fõiskola oktatóit, hallgatóit a rendezvényrõl, megszólaltat résztvevõket, folyamatosan felhívja a figyelmet a Bessenyei aulán kívüli rendezvények idõpontjára, tehát igyekszik úgy tájékoztatni és vezetni az ide látogatókat, hogy érdeklõdésüknek megfelelõen, de nem erõteljes korlátok között megismerkedhessenek a fõiskolával.

A rendezvénytõl azt várjuk, hogy kötetlenebb, a fõiskola életét megismertetõ, szellemiségét bemutató imitáció legyen az érdeklõdõk számára - mondta végezetül Hadházy Tibor rektor-helyettes.

- Bíró Zsolt -

 


 

2016, Nyiregyhaza