slideshow 1

Elkeserítõen búcsúztak a férfi kosarasok

Az év utolsó hazai bajnoki fellépésén az elsõ gyõzelem kiharcolása volt a legfontosabb teendõ a Nyíregyházi FSE NB. II.-es férfi kosárlabdacsapata számára. Erre egy negyeden keresztül komoly esély volt Földes Miskolc KK ellen, aztán történt valami, aminek köszönhetõen megszületett a nyolcadik vereség. A találkozó elején ötletesen, de pontatlanul játszott a hazai csapat, ennek ellenére 23-18-as vezetéssel vonultak a röpke pihenõre. A második negyed elsõ 7 percében produkált elkeserítõ játékból kiderült: álomnak bizonyult a sikerben reménykedni, alig húsz perc alatt eldõlt a mérkõzés.

A vendégek ugyanis sorban szerezték a pontokat, miközben a hazaiak játék helyett teketóriáztak, az ominózus idõszakot a miskolciak 25-0-val abszolválták. A találkozó 20. percében véget ért a böjt és újra nyíregyházi kosár születetett, amivel 43-25-ra vezettek a vendégek.

A halkan csordogáló meccsen ezt követõen felváltva estek a kosarak, majd kialakult a 87-70-es végeredmény.

A 17 pontos különbséggel még nem lenne baj, de a mutatott játékkal annál inkább, egyértelmûen kijelenthetõ, valaminek változnia kell, mert ez így csak könnyed mozgásnak lesz jó, ami kevés a bajnoki pontok gyûjtéséhez.

- Bíró Zsolt -

 


 

2016, Nyiregyhaza