slideshow 1

Elindult a pontszámító kalkulátor

Az OFIK honlapján elindult a pontszámító kalkulátor, melynek segítségével bárki könnyen kiszámolhatja, mennyi pontra számíthat az érettségi-felvételi folyamatában, így könnyebben következtethet esélyeire is.

A kalkulátor azzal a céllal készült, hogy a jelentkezõk számára segítséget nyújtson a várható pontszámuk becslésében. Érdemes kihasználni a felület adta lehetõségeket, és számításokat végezni - javasolja az OFIK -, hogy bizonyos eredmény elérése - például egy újabb nyelvvizsga megszerzése, vagy valamely érettségi eredmény javítása - hogyan befolyásolja a pontszámot.

A használat során azoknak, akik még nem szereztek érettségi bizonyítványt, a 12. év végi jegyeiknél és az érettségi eredményeknél meg kell adni a várható eredményeket, mert csak így kalkulálhatók ki a pontszámaik.

Az OFIK munkatársai felhívják a figyelmet, hogy az egyéni sajátosságok kezelésére a kalkulátor nem alkalmas, például a külföldön szerzett eredmények megadása esetén nem alkalmazható.

Az itt kiszámított pontszámok a megadott adatokat veszik alapul és kizárólag tájékoztató jellegûek. A kiegészítõ alapképzések és mesterképzések pontszámítására a kalkulátor nem használható. A fontosabb adatok beírása után a kalkulátor azonnal kiszámolja a tanulmányi pontokat, az érettségi pontokat, megmutatja mennyi többletpont jár nyelvvizsgáért és emelt szintért, és javaslatot tesz arra, ezek alapján a felvételizõnek mely számítási mód a legkedvezõbb.

A részletes felvételi pontszámítási szabályok megtalálhatók a Felsõoktatási felvételi tájékoztató 2007 címû kötetben, illetve itt .
(www.edupress.hu)

 


 

2016, Nyiregyhaza