slideshow 1

Elégedett és bizakodó a nõi kosarasok edzõje

Sikeres 2006-ot tudhat maga mögött a Nyíregyházi Fõiskola nõi kosárlabda csapata. A lányok a bajnokságban remekeltek, míg a kupában az ország legjobb 16 csapata közé jutottak, ahol - jutalomjátéknak is tekinthetõ meccsen - a gyõriek ellen küzdenek a továbbjutásért. Áprilisban ismét megnyerte az NB II-es bajnokságot a Nyíregyházi FSE kosárlabdacsapata, és korábbi évekkel ellentétben az idén tudták vállalni a magasabb osztályú szereplést.

- Az volt a célunk, hogy végre kilépjünk a harmadosztály jelentette közegbõl. Szerencsére ez sikerült, ami a lányok fejlõdése szempontjából nagyon fontos – kezdi értékelését az nyf.hu-nak Farkasinszky Gyuláné, a csapat edzõje.

- Egész éves eredményt tekintve nem mondom, hogy nem örültem volna újabb két vagy három gyõzelemnek, de így is maximálisam elégedett vagyok a lányok produkciójával. A bajnokság kezdetekor senki nem gondolt arra, hogy ilyen sikeres rajtot veszünk, hiszen mégis csak újoncként rajtoltunk az NB1/B-ben.

Kemény tavasz elé néznek

A lányok neve mellett jelenleg hat gyõzelem és csupán egy – a listavezetõ OSC ellen elszenvedett – vereség szerepel. Ezzel a teljesítménnyel Tatabányai KC-vel azonos pontszámmal a tabella harmadik helyén állnak.

Farkasinszky Gyuláné a tavaszi szezonban, az õszieknél sokkal keményebb derbikre számít.

- Dolgunkat az is nehezíti, hogy csapatunkban sok végzõs, negyedikes van, akik mérkõzéseken való részvételét és az ott nyújtott teljesítményt nehezítheti az érettségire való felkészülés. Szeretném, ha bajnokság végén az elsõ öt hely valamelyikén végeznénk.

Jó hír a szurkolóknak, hogy szemben az õszi 3 hazai találkozóval, február és május között hétszer szerepelnek itthon. Január 21-én 16 órától a Baja Újvárosi DKSE ellen kezdenek, míg a második elsõ idehaza rendezendõ csatára február elsõ vasárnapján stílszerûen a Vasas Csata második csapata ellen kerül sor.

Mindent megtesznek a továbbjutásért

A 2007-es esztendõ nyitómérkõzése az Nyíregyházi FSE nõi kosárlabdázói számára egy Magyar Kupa meccs lesz, ahol az élvonalbeli bajnokság hatodik helyén álló gárdát, a Gyõrt láthatják vendégül.

- Nyílván, hogy a magasabb osztályban szereplõ, profi játékosokkal és idegenlégiósokkal megtûzdelt Gyõr a találkozó esélyese, de nem megyünk feltartott kézzel a mérkõzésre. Mindent megteszünk a továbbjutásért. Bízok a tisztes helytállásban.

A sorozat negyedik fordulójában, vagyis a 16 közé jutásért január 7-én, vasárnap 16 órától a Nyíregyházi Fõiskola T2-es termében, azaz hazai pályán lép fel a csapat. A továbbjutás sorsa ezen az egy mérkõzésen dõl el. Az izgalmasnak ígérkezõ csemegét ingyenesen tekinthetik meg a nézõk.

- Bíró Zsolt -

 


 

2016, Nyiregyhaza