slideshow 1

Együttműködés a Szakképzési Centrummal

Együttműködési megállapodást kötött a Nyíregyházi Egyetem és a Nyíregyházi Szakképzési Centrum 2021. június 14-én. Okleveles technikusokat képeznek szeptembertől a Nyíregyházi Szakképzési Centrum (NYSZC) és a Nyíregyházi Egyetem együttműködésével az NYSZC Bánki Donát Műszaki Technikum és Kollégiumban, valamint az NYSZC Széchenyi István Technikum és Kollégiumban. Az erről szóló együttműködési megállapodást hétfő délelőtt írták alá a Nyíregyházi SzC Bánki Donát Műszaki Technikum és Kollégium dísztermében.

"A szakmai munka elismerése, hogy két tagintézményünk is részese lehet ennek. Egy hosszas előkészítési folyamat végén vagyunk. Az egyetem és a szakképzési centrum oktatói közösen dolgozták ki azt a képzési programot, amelynek eredményeként szeptemberből két intézményünk egy-egy osztályában összesen 64 diák kezdheti meg a tanulmányait. A tanulók a majdani oklevelük átvétele után dönthetnek arról, hogy elhelyezkednek és középvezetőként hasznosítják az addig megtanultakat, vagy tovább tanulnak és egyetemi polgárokká válnak. Az egyetem számára mérföldkő a mai nap" – emelte ki a Nyíregyházi Egyetem rektora. - "Korábban is szoros kapcsolatot ápoltunk a Nyíregyházi Szakképzési Centrummal, a mostani együttműködési megállapodás azonban egy jelentős állomás mindannyiunk életében. A középiskolai és egyetemi oktatók közösen dolgozták ki azt a programot, melynek keretében szeptembertől elindulhat a két intézményben az okleveles technikusi képzés. Ezen felül vállaljuk, hogy rendszeresen részt veszünk a technikumok tanárainak továbbképzésében és az egyetem oktatói tanítani is fogják a középiskolásokat. Akik ebben a képzési formában szerzik meg a technikusi oklevelüket, azok nagy kedvezménnyel, emelt szintű érettségi nélkül folytathatják tovább a tanulmányaikat az egyetemünkön. Nagyon fontos képzés indul be szeptembertől Nyíregyházán, hiszen vitathatatlan, hogy minőségi szakemberekre mindig szükség lesz" - hangsúlyozta.

Az intézmények közötti együttműködési megállapodást Vassné prof. dr. habil. Figula Erika, a Nyíregyházi Egyetem rektora, Gurbánné Papp Mária főigazgató (NySzC), Pájer Attila, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum kancellárja, Juhász Ferenc, a Bánki Donát műszaki technikum igazgatója és Szabó Attila, a Széchenyi István Technikum igazgatója látta el a kézjegyével.

   

Forrás: www.nye.hu / www.szon.hu

https://szon.hu/kozelet/helyi-kozelet/technikumbol-mehetnek-egyetemre-51...

 


 

2016, Nyiregyhaza