slideshow 1

Együttműködés és egyetemi képzések Kisvárdán

Együttműködési megállapodást írt alá új képzések indításáról és Közösségi Felsőoktatási Képzési Központ létrehozásáról a Nyíregyházi Egyetem és a Kisvárdai Intézményműködtető Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság Képzési Központ 2021. október 7-én az egyetemen. Edző alapképzési szak, sportszervezés alapképzési szak, valamint gazdálkodási és menedzsment alapképzési szak indítását tervezik Kisvárdán.

Az együttműködést Vassné prof. dr. Figula Erika, rektor és Halkóné dr. Rudolf Éva, kancellár (Nyíregyházi Egyetem), valamint Dévényiné Juhász Csilla ügyvezető (Kisvárdai Intézményműködtető Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság Képzési Központ) írta alá. Az eseményen jelen volt Leleszi Tibor Kisvárda polgármestere is.

Az eseményen elhangzott, az aláírók célja, hogy Kisvárdán a Közösségi Felsőoktatási Képzési Központ (KFKK) létrehozásával azoknak az állampolgároknak is lehetőséget biztosítsanak a felsőoktatásban való részvételre, akik az ország hátrányos helyzetű régióiban élnek, és településük közelében nem található felsőoktatási intézmény. A kooperáció célja továbbá, hogy az Egyetem sikeresen működő képzéseinek indításával és oktatóinak közreműködésével azt a versenyképest tudást nyújtsa Kisvárda és a régió fiataljai számára, melynek elsajátításával számukra a helyben maradás és a magas színvonalú munkavégzés lehetőségét biztosítja.  A felek a jövőben együttműködnek a felsőoktatás területén annak érdekében, hogy a térség gazdaságfejlesztéséhez szükséges magasan képzett munkaerő rendelkezésre álljon.

Az egyetem és a központ kezdeményezi a Kisvárda Város Önkormányzatának tulajdonában álló Kisvárdai Intézményműködtető Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság, mint közösségi felsőoktatási képzési központ működésének engedélyezését Kisvárdán, a Nyíregyházi Egyetem, mint együttműködő felsőoktatási intézmény pedig az edző alapképzési szak, a sportszervezés alapképzési szak, valamint a gazdálkodási és menedzsment alapképzési szak indítását az új helyszínen.

 


 

2016, Nyiregyhaza