slideshow 1

Együttműködés a Harbini Egyetemmel

November 8-án a Nyíregyházi Egyetem dísztermében online megbeszélésre és együttműködési megállapodás aláírására került sor Fine Arts College of Harbin Normal University Harbin egyetemmel. Az angol nyelvű online eseményen jelen volt Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza Megyei Jogú Város alpolgármestere, Vassné prof. dr. Figula Erika, a Nyíregyházi Egyetem rektora; Halkóné dr. Rudolf Éva kancellár, Prof. Dr. Szepessy Béla, a Vizuális Kultúra Intézet intézetigazgatója, egyetemi tanár is. Videókonferencia-kapcsolaton keresztül köszöntötte a nyíregyházi résztvevőket a Harbini egyetem rektora és delegációja.

A Harbin Normal University részéről a megbeszélésen jelen volt Prof. Zhao Yunlong, dékán, Harbin Normal University Képzőművészeti Iskola; Prof. Liu Zuan, dékánhelyettes,  Harbin Normal University Képzőművészeti Iskola; Jiao Wei, igazgatóhelyettes,  Nemzetközi Kapcsolatok Osztály,  Harbin Normal University; Cheng Jia oktató, Harbin Normal University Képzőművészeti Iskola; Michael GAO, igazgatóhelyettes, Nemzetközi Kapcsolatok Iroda; Jane WU, Nemzetközi Kapcsolatok Iroda, Harbin Normal University és Nancy KONG Nemzetközi Kapcsolatok Iroda, Harbin Normal University.

A szakmai programon bemutatkozott a két intézmény, illetve köszöntőt mondott a Nyíregyházi Egyetem rektora. Az intézmény a Vizuális Kultúra Intézetét Prof. dr. Szepessy Bél intézetigazgató mutatta be. A három évre szóló együttműködés keretében a Harbin (Kína) és Nyíregyháza (Magyarország) közötti baráti együttműködés további erősítése a cél, valamint az oktatás és a kultúra területén való együttműködés elősegítése a Harbin Normal University Képzőművészeti Iskolája és a Nyíregyházi Egyetem Vizuális Kultúra Intézete között. A két intézmény a jövőben művészeti és oktatási projektekben, valamint képzési és kutatási területen is együtt kíván működni.

Fine Arts College of Harbin Normal University Kínában, Harbin városában található, mely település Nyíregyháza testvérvárosa, népessége majd tízmillió fő.

 


 

2016, Nyiregyhaza