slideshow 1

Városi életműdíjat kapott Dr. Egri Imre

Különleges helyszínen ünnepelte együtt az államalapítást a város, a nyíregyházi ünnepségnek idén a Rózsakert Szabadtéri Színpad adott helyet. Az ünnepségen átadták az idei életműdíjakat, valamint a Nyíregyháza Város Díszpolgára címet.

Nyíregyháza Város Díszpolgára kitüntetést Kujbusné dr. Mecsei Évának, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltár igazgatója kapta. Ezt követően Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlése a magas színvonalú tevékenység elismeréseként, és megbecsülése jeléül Inczédy György Életmű-díjat adományozott öt személy részére.

Balogh Géza festő és szobrászművész, Demarcsek György néptáncpedagógus, Dr. Szilágyi Attila főorvos mellett egyetemünk oktatója Dr. Egri Imre főiskolai tanár is életműdíjat kapott. Az elismeréshez ezúton is gratulálunk.

Dr. Egri Imre munkásságát méltató köszöntőben elhangzott: "42 éve dolgozik a Nyíregyházi Egyetemen, illetve annak jogelődjeinél. Ebben az évben tölti be 70 életévét és vonul nyugállományba. Az elmúlt 42 évben lelkiismeretesen, kiváló szakmai színvonalon és fáradhatatlanul végezte nemcsak oktatói, hanem kutatói és társadalmi, az egyetemi közösségéért vállalt feladatait. Számos szak, szakirány és szakirányú továbbképzés felelőseként mindig az intézmény érdekeit képviselve, a hallgatók igényeit figyelembe véve végezte vezetői feladatait. Az oktatói munka mellett évtizedekig látott el tanszékvezetői feladatokat, ahol a mindenkori szakember és oktatói utánpótlás biztosítását tűzte ki céljául. E felelősségvállalás tudatában 5 évig látta el a Közalkalmazotti Tanács vezetését. Tudományos tevékenysége mellett közéleti tevékenysége is szerteágazó és példaértékű."

(forrás: www.nyiregyhaza.hu)

 


 

2016, Nyiregyhaza