slideshow 1

Bill Gates ismét Romániába látogat

Február elején ismét Romániába látogat a Microsoft elnöke és társalapítója – erõsítette meg a Hotnews információját Paula Apreutesei, a világcég romániai leányvállalatának kommunikációs igazgatója.

Nevük elhallgatását kérõ források szerint Gates a Microsoft egyik új termékét mutatja be Bukarestben, de hogy pontosan mit, azt nem tudni. Gates a svájci Davos-ban szervezett Világgazdasági Fórum után érkezik Romániába.

A Microsoft története 1975-ben indul, mikor az egyetemet végzõ Gates a Popular Elecronics címû szaklapban elõször olvasott a MITS személyi számítógépérõl, az Altair 8800-rõl. Barátjával, Paul Allennel a BASIC programnyelvet implementálták az Altair-ra, ez volt a Microsoft elsõ szoftverterméke. A gép 397 dollárba került, nem volt sem képernyõje, sem merevlemeze.

A mintegy 50 milliárd dolláros vagyont felhalmozó szotverfejlesztõ mérnök már bejelentette visszavonulását a cég élérõl. Az eddig kiszivárgott hírek szerint utódja az Inteles Paul Ottelini, Jonatan Schwartz (Sun Microsystems), Marc Benioff (Sales Force), Larry Page és Sergey Brin (Google) vagy Ray Ozzie (Microsoft) lehet. 

(hotnews)

 


 

2016, Nyiregyhaza