slideshow 1

Beregszászi delegáció az egyetemen

2021. október 11-13-a között a Nyíregyházi Egyetem Gazdálkodástudományi Intézete látta vendégül a beregszászi, II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola delegációját: 5 oktatót és 15 hallgatót. Kósáné dr. Bilanics Ágnes intézetigazgató köszöntőjében kiemelte a látogatás különösen örömteli az elmúlt másfél év digitális oktatását követően, hiszen a járványhelyzetben a közel 25 éves szakmai és személyes kapcsolat a virtuális térbe helyeződött át, új, nehéz feladat elé állítva ezzel a határon túli hallgatókat és oktatókat.

A vendégek a Makovecz-program keretében érkeztek az egyetemre, ahol részt vettek a Gazdálkodástudományi Intézet Nemzetközi workshop a fenntarthatóság jegyében című konferenciáján. A konferencián az intézet oktatói a folyó kutatásaikba engedtek bepillantást. Az intézetben dolgozók a napjainkban aktuális fenntarthatósági kérdéseket feszegették az általuk kutatott területeken belül: turizmus, vállalati gazdálkodás, emberi jogok, agrárgazdaságtan, oktatás.

A szakmai rendezvényt követően a beregszászi hallgatók és oktatók másnap meglátogatták a Nyíregyházi Állatparkot és az Élményfürdőt is.

 


 

2016, Nyiregyhaza