slideshow 1

Beiratkozás az egyetemen

A Nyíregyházi Egyetemen az első évfolyamra felvételt nyert hallgatók beiratkozása 2021. augusztus 23. és augusztus 30-a között zajlik. Ekkor nyílik lehetőségük a Neptun-rendszerben a tantárgyak felvételre is. A tanév rendjéről a www.nye.hu/tfo oldalon található Időrendi mutatóból tájékozódhatnak az érdeklődők, de a Neptun-rendszerben is részletes tájékoztatást kapott minden hallgató a teendőkről, határidőkről. A Tanévnyitó ünnepség 2021. szeptember 4-én (szombaton) 11:00 órától kerül megrendezésre a Kodály teremben - tájékoztatott az intézmény.

A Nyíregyházi Egyetem által meghirdetett szakirányú továbbképzési szakokra a jelentkezés folyamatos, egészen 2021. augusztus 31-ig lehetséges jelentkezést benyújtani. A meghirdetett képzésekről a http://www.nye.hu/felvi/ oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők. Újdonság a 2021/22-es tanévtől, hogy hibrid formában indulnak a szakirányú továbbképzési szakok, vagyis az elméleti tantárgyak online formában, a gyakorlati tantárgyak jelenléti formában kerülnek megtartásra.

Azon hallgatók, akik önköltséges képzésre nyertek felvételt, lehetőségük nyílik a Diákhitel 2 felvételére az egyetem "A" épületének földszint 25-ös irodában, hiszen a Nyíregyházi Egyetem hiteligénylési helyként is működik. A Diákhitel 2 kamatmentes konstrukció, a teljes önköltség összegére felvehető. A Diákhitel 2-t közvetlenül az oktatási intézménynek utalja át a Diákhitel Központ Zrt., így az igénylés után a hallgatóknak már nincs teendőjük. A Diákhitel 1 szabad felhasználású hitel, bármire költhető, és igény szerint havi részletekben vagy félévente egy összegben utalják át a hallgató saját bankszámlájára. A felvehető összeg havi 15.000 Ft-tól 150.000 Ft-ig terjed, így egy félévben akár 750.000 Ft is felvehető. A kamat mindössze 1,99%, rejtett költségek nélkül. A Diákhitel igénylésének feltételei: aktív hallgatói jogviszony, magyar állampolgárság, be nem töltött 45 éves kor (abban a félévben folyósítható utoljára Diákhitel, amelyikben a jogosult betölti az 45. életévet), illetve bejelentett lakcím.

 


 

2016, Nyiregyhaza