slideshow 1

Akár már februárban megszerezheted a diplomához szükséges nyelvvizsgát

Mint ismeretes, a diploma megszerzéséhez ma már elengedhetetlen minimum egy államilag elismert  nyelvvizsga megléte. Szerencsére a papiros megszerzéséhez ki sem kell mozdulnod Nyíregyházáról. Írásunkban hasznos információt közlünk a lehetõségrõl.

- A Nyíregyházi Fõiskola az ELTE Idegen Nyelvi Továbbképzõ Központjának akkreditált vizsgahelye. 2000. óta a TIT Jurányi Lajos Egyesülettel közösen szervezzük az Idegen Nyelvi Intézet bázisán, az Idegen Nyelvi Intézet és az összes idegen nyelvi tanszék - 32 fõ - vizsgáztatói joggal rendelkezõ tanárának közremûködésével - kezdi lapunk tájékoztatását Répási Györgyné, a nyíregyházi akkreditált nyelvvizsgahely vezetõje és koordinátora.

Jelentkezési határidõ: január 26.

A következõ - angolból és németbõl alap, illetve középfokú, míg eszperantó nyelvbõl középfokú - államilag elismert ITK „ORIGÓ” nyelvvizsga 2007. februárjában lesz, amelyre január 26-ig lehet jelentkezni a Nyíregyházi Fõiskola „B” épület földszintjén található. 28-as irodában.

Répási Györgyné hangsúlyozta, hogy az irásbeli vizsgák a Nyíregyházi Fõiskolán, a szóbelik pedig a helyi TIT-ben vannak.

Minden információ elérhetõ a www.itk.hu honlapon: írásbeli vizsgák országosan egységes idõpontja, vizsgadíjak, jelentkezés, követelmények, feladattípusok, stb.

Az ELTE ITK ORIGÓ nyelvvizsgarendszerének vizsgadíjai 2006. augusztus 1-jétõl: 


  Szóbeli
('A' típusú)
Írásbeli
('B' típusú)
Komplex
('C' típusú)
Akkreditált nyelvvizsgák:      
Alapfok: 5.400 Ft 5.900 Ft 11.300 Ft
Középfok: 7.500 Ft 8.900 Ft 16.400 Ft
Felsõfok: 8.800 Ft 10.600 Ft 19.400 Ft

- Bíró Zsolt - 

 


 

2016, Nyiregyhaza